CCA Grand Hall

Bd. Negruzzi 2/4

(+373) 022 830 083

Orarul de lucru:

Luni 14.00-21.00

Marți-Vin 12.00-21.00

Weekend 10.00-21.00

Descoperă istoria kartingului și ascensiunea celor mai renumiți piloți ai Formula 1

Pe 15 aprilie va avea loc cel mai grandios eveniment al anului - deschiderea „Academiei de Karting” în fața Centrului Comercial Grand Hall. Aceast eveniment va deschide ușile în lumea autosportului.

Ar fi incorect să nu vă relatăm câte puțin din istoria și apariția acestui sport de-a dreptul fascinant.

Academia de Karting

La sfârşitul celui de al doilea război mondial, când pe aeroporturile militare improvizate se aglomerau tot mai multe avioane şi activitatea devenea tot mai intensă, a apărut necesitatea unui vehicul cu ajutorul căruia mecanicii de intervenţii să se poată deplasa rapid în orice punct al câmpului de zbor.

Academia de Karting

Câţiva piloţi şi mecanici ingenioși au rezolvat „pe plan local” această problemă, prin ansamblarea câtorva ţevi, cărora le-au fixat patru roţi (de bechie de avion), un motoraş şi un scaun, realizând astfel cea mai simplă expresie a automobilului. Cea mai simplă, pentru că micul vehicul nu avea caroserie, suspensie, diferenţial, lumini de semnalizare şi celelalte accesorii, pe drumurile publice. Numele de ,, cărucior”(,,kart” în limba engleza) care i s-a dat reflecta această simplitate.

Acest sport sa dezvoltat extrem de rapid, iar în scurt timp karturile au ajuns să fie clasificate în doua clase:

- Mașini sportive scumpe și profesioniste;

- Mașini pentru chirie în cluburile de karting.

Academia de Karting

De-a lungul timpului karturile au evoluat enorm, modificându-se nu doar designul, dar și o multitudine de particularități, acestea devenind mult mai sigur și frumos. Astăzi kartul este o mașină sportivă pentru curse, la volanul căreia își încep cariera sportivă majoritatea piloți ai renumitei curse „Formula 1”.

Academia de Karting

Cariera celor mai buni piloți de la Formula 1 a început de un simplu traseu de karting. Michael Schumacher și-a început cariera de pilotului cu șofarea kartului, construit de tatăl său Rolf, care era manager la un karting din zonă. Michael Schumacher a urcat la volan în vârsta de 4 ani, iar deja la 5 ani participa cu succes la curse de karturi. La vârsta de 14 ani el a primit prima sa licenzie de pilot de curse și a început să paricipe oficial în competiții.

Academia de Karting

* Balaclava de protecție se procură suplimentar din contul Pilotului. Prețul balaclavei de protecție constituie 15 lei/buc, protectoarele sub cască din poliester 2 lei/buc. Pilotarea kart-ului fără balaclava de protecție este interzisă (în conformitate cu normativele igienice).

Contacte: administrația (+373)68246167

Top